Wereldwijd - Expertise

Expertise

Studio Kloek bestaat uit een vast team van interaction designers, programmeurs, illustratoren en vormgevers, waarbij verschillende disciplines overlappen binnen het team.

interactie

Studio Kloek geeft veel aandacht aan het maken van gebruikersvriendelijkheid en helderheid van de producten. We streven ernaar producten te maken die zo veel mogelijk “voor zich” spreken, waarbij zo min mogelijk tekst en uitleg nodig is. Voor de allerkleinste doelgroep, die nog niet kan lezen, is dit een vereiste, maar wat voor hen geldt, geldt voor elke doelgroep: hoe minder je hoeft te lezen en uit te leggen, des te beter het product.

Een goed interactief ontwerp ontstaat bij Kloek vanuit de samenwerking van meerdere disciplines. Door dit spanningsveld komen we tot vernieuwende producten.

Vernieuwing is wat ons betreft echter niet voldoende. We houden ervan onze producten te verfijnen. We stoppen vaak extra energie in een project om producten het juiste gevoel mee te geven. Deze verfijning laat zich niet gemakkelijk definiëren, maar ontstaat vanuit onze vergaande liefde voor het vak in het productieproces.

grafisch ontwerp

Het “overall” ontwerp houden we zo helder mogelijk.  Het is belangrijk dat in een ontwerp direct duidelijk is wat interactieve en niet interactieve elementen zijn. Een goed basis-ontwerp leidt uiteindelijk tot een duidelijk product en vermijdt een hoop onnodig ge-muis-klik.

speelse interactie

Speelse interactie zou een goede vertaling zijn van de term gamification, wat inhoudt dat je spel-principes gebruikt om niet-spel producten aantrekkelijker te maken en de betrokkenheid van de gebruiker te verhogen. Dit zorgt er voor dat de doelstelling van het product effectiever gerealiseerd wordt. Denk hierbij aan een zorgvuldige toepassing van verhaallijn, feedback, audio, (geprogrammeerde) animatie en timing van beeldelementen, transities en beloning.

animatie

Wanneer mogelijk, zetten we animatie in, functioneel en/of voor fun. Een animatie kan in een korte tijd beter en boeiender een verhaal vertellen dan een plaatje met tekst dat kan doen. Deze speelse en meer entertainende manier  is zeker voor de lagere school doelgroep een belangrijke vorm van informatie overdracht.

Een andere manier waarop we animatie toe passen is ten behoeve van de speelse interactie. Door de handelingen in interactie met gevoel te animeren zal de beleving van de gebruiker op een positieve manier worden beinvloed. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een knop die aandacht vraagt op een wijze die aansluit bij zijn vorm en context.

illustratie

Omdat Kloek twee illustratie gedreven ontwerpers in huis heeft, zijn bijna alle producten die Kloek heeft gemaakt illustratief van vorm. Daardoor is de illustratie niet alleen een toegevoegd element, maar een wezenlijke beeldbeleving. De gebruiker stapt letterlijk een andere wereld in.

techniek

Studio Kloek heeft meer dan 20 jaar ervaring met het toepassen van verschillende technische oplossingen. Op basis van de aard van het product en doelstellingen zullen we in overleg met de klant bepalen wat de beste keuze is. Zo is Flash een technologie die ons in staat stelt om in korte tijd rijke interactieve producten te ontwikkelen. Is het van belang dat een spel online op bijvoorbeeld een smartphone te spelen is, dan kunnen we het in HTML5 en javascript ontwikkelen. Gaat het om een 3D-ervaring, dan kan Unity 3D een logische keus zijn.