header - Dikkie Dik - Zoekspel

Dikkie Dik – Zoekspel

Nederlands bekendste kater heeft honger. Help jij hem met zoeken en om zodoende brokjes te verdienen?

Zoekspel

In samenwerking met TokTok ontwikkelde Studio Kloek een iPad app op basis van het Reuzenzoekboek Dikkie Dik. Acht verschillende zoekspelletjes in één. Alle spellen hebben een oplopende moeilijkheidsgraad en zijn altijd anders, waardoor een rijke speelervaring ontstaat.

Groot

Kinderen kunnen op intuitieve wijze door de achtergrondplaten scrollen, waardoor de app optimaal het grote formaat van het oorspronkelijk zoekboek benut en het gevoel van een grotere wereld wordt gecreeerd. Zo is de iPad bedoeld!

Onderwater

Twee voor de prijs van anderhalf.

Om het project voor een betaalbare prijs te realiseren, heeft Gottmer gekeken of er een soortgelijk boek bestond waar we dezelfde zoekspellen bij konden toepassen. Dit was Gonnie en vriendjes. Door deze opzet konden we de kostprijs per app relatief laag houden. Relatief, omdat we wel per boek wel een uniek spel wilden creeren, met een eigen vorm, gedrag wat weer aansluit op de vorm en eigen muziek.

Muziek

Ook dit spel is voorzien van geluid en muziek door WOTH, waarbij de diverse spelhandelingen optimaal ondersteund worden.

In het bos

Techniek

De app is ontwikkeld in Adobe AIR, waardoor op vrij eenvoudige wijze nog een iPhone of Android variant gemaakt zou kunnen worden.