- Eddie Enter

Eddie Enter

Kom met me mee naar Cinespace!

Ci-ne-kids-en-bits…blieb!

Voor Cinekid 2005 – 2009 maakte Studio Kloek i.s.m. Kamerblauwlicht de  installatie Eddie Enter. Eddie was de portier van het festival en verwelkomde alle kinderen. Met Eddie konden kinderen zelf een avatar maken, stickers van die avatar laten printen, een groet inspreken en zo een identiteit krijgen op het festival. Dit zowel online als offline. Alle ruimteschip avatars vlogen op een groot scherm op het festival rond. Onder dat scherm kon je, op een grote plaat, één van de stickers (met streepjescode) plakken. Wanneer die gescand werd, kwam je eigen ruimteschip naar voren en werd het hele festival met jou boodschap toegesproken. Deze varieerden van “Hallo, Ik ben Eddie! Vrede op aarde!” tot “…uuuhm, wat moet ik zeggen?”.

EddieEnter01 Digital StillCamera

Eddie aan het werk

Het interactieve gedeelte van Eddie bestond uit een touchscreen (z’n gezicht) een webcam (in z’n helm) en een microfoon, een zaklamp en een scanner (in z’n handen). Deze hebben een dikke 5 jaar aan kinderactiviteit doorstaan. Hierna moest Eddie weer terug naar zijn eigen planeet. Niemand weet precies waarom, maar er wordt gespeculeerd over een rol in een belangrijke musical. Iets met zingende, transformerende dansrobots.

Digital StillCameraDigital StillCamera

Klein spelletje

https://vimeo.com/139585477

Op momenten dat het wat rustiger was en er even geen kinderen kwamen inchecken, kreeg Eddie soms last van een vochtige helm. Wie er op tijd bij was kon Eddie dan helpen met het schoonmaken van zijn helm. Zonder goed zicht kon er natuurlijk niet gewerkt worden.

Verder zie hier ook wat snippets van de doorloop.