- Gonnie en vriendjes Zoekspel

Gonnie en vriendjes Zoekspel

Gonnie en Gijsje willen nieuwe vriendjes. Verzamel zoveel mogelijk eieren!

Zoekspel

In samenwerking met TokTok ontwikkelde Studio Kloek een iPad app op basis van het populaire prentenboekje van Gonnie en vriendjes. Zeven verschillende zoekspelletjes in één. Alle spellen hebben een oplopende moeilijkheidsgraad en zijn altijd anders, waardoor een rijke speelervaring ontstaat.

gg_3

Groot

Kinderen kunnen op intuïttieve wijze door de achtergrondplaten ‘scrollen’, waardoor de app optimaal het grote formaat van het oorspronkelijk zoekboek benut en het gevoel van een grotere wereld wordt gecreëerd. Zo is de iPad bedoeld!

Twee voor de prijs van anderhalf

Om het project voor een betaalbare prijs te realiseren, heeft Gottmer gekeken of er twee boeken waren waar zelfde soort spel voor gemaakt kon worden. Dit was Dikkie Dik en Gonnie en vriendjes. Door deze opzet konden we de kostprijs per app relatief laag houden. Relatief, omdat we wel per boek een uniek spel wilden creëren, met eigen vorm, gedrag en muziek.

GG_4

Muziek

Ook dit spel is voorzien van geluid en muziek door WOTH, waarbij de diverse spelhandelingen optimaal ondersteund worden.

Techniek

De app is ontwikkeld in Adobe AIR, waardoor op vrij eenvoudige wijze nog een iPhone of Android variant gemaakt zou kunnen worden.