Wereld - Joost en de Reuzenkriebel

Joost en de Reuzenkriebel

Hoi Joost, met professor…uuuhm…Uhm! Je moet me helpen!

Spelend leren met Jippo

Kinderen leren beter wanneer ze betrokken bezig zijn en ze de activiteit als betekenisvol ervaren. Door reken- en taaloefeningen in een verhaal op te nemen oefent het kind spelenderwijs zijn kennis van taal en rekenen en wordt het uitgedaagd logisch na te denken.

Joost en de reuzenkriebel is een cd-rom die bij het schoolblad Jippo werd uitgegeven als vakantie editie. Voor uitgeverij Malmberg maakte we spel voor de middenbouw met als opdracht dat het educatief en vooral lekker gek mocht zijn.

Joost, professor Uhm, Juf Kriebel en Bemoeibeest (mede ontwikkeld door Jeroen Funke – Lamelos) zijn de hoofdfiguren in dit spel. Deze 4 stripfiguren hebben ieder een eigen karakters en namen indertijd een terugkerende plek in in het blad. Doordat we de karakters divers en aanvullend aan elkaar hadden ontwikkeld konden er achter op het maandblad ook eindeloos stripjes worden verzonnen.

Dit zijn de eerste schetsen van de karakters

Help!

Jippo stad is in gevaar! Juf Kriebel heeft een groeidrankje van professor Uhm over zich heen gekregen. Nu is ze uitgegroeid tot een Reuzenkriebel en loopt ze met haar evenzo gigantische stofzuiger naar de stad om daar eens flink te gaan schoonmaken. Help! Dat mag niet gebeuren! Jij speelt Joost. Kun jij samen met professor Uhm een Krimper maken om de Reuzenkriebel klein te krijgen?

Schotelspel

Het spel

Met Joost loop je door Jippostad en probeert vanuit daar de reusachtige Juf Kriebel tegen te houden. Door verschillende educatieve spelletjes te spelen vertraag je niet alleen Juf Kriebel op haar pad maar verzamel je ook onderdelen voor de krimper die professor Uhm je heeft meegegeven. Wanneer je op tijd de krimper op de juiste manier in elkaar weet te zetten, kun je Juf Kriebel weer terugbrengen in haar originele en onschuldige staat. Pas dan is de rust wedergekeerd in Jippo.

https://vimeo.com/139585535

Techniek

De techniek werd in Flash gerealiseerd in samenwerking met Kamerblauwlicht

Nominatie

Joost en de Reuzenkriebel is in 2007 genomineerd voor de Cinekid award