- Kinderpostzegelactie 2023

Kinderpostzegelactie 2023

De vraag

Kinderpostzegels (KPZ) vroeg aan ons: Hoe kunnen we kinderen beter motiveren om de hele week actief te blijven verkopen? Daar wilden wij wel over meedenken.

Kinderpostzegelactie 2023

Hoezo?

Hoe meer dagen de kinderen aan het verkopen gaan des te flitsender de opbrengst. Wij bedachten daarom De Nieuwsflits! Het is een vrolijke journaal gecombineerd met een spannende game. Deze twee zijn aan elkaar gekoppeld. Zo geven we elke kinderpostzegelklas een speelse manier om tijdens de actieweek zo veel mogelijk geld in te zamelen.

Hoe het werkt

De Nieuwsflits wordt elke dag feestelijke gehost door Kiki (in het echt bekent als Barbara Sloesen). Op het digibord laat zij de scores zien van de verkoop- en game resultaten. Deze grappige filmpjes (gemaakt voor Camiel Schouwenaar) zitten vol met tips en tricks over hoe de kids samen nóg beter kunnen verkopen. Zo heeft elke schooldag een vrolijk KPZ moment. Maar altijd vanuit het motto: ‘Kinderen helpen kinderen’.

En ook nog

De kids kunnen met de klas medailles verdienen. Hoe meer ze er verdienen, des te meer kans er is op de super toffe KPZ prijzen!

En wat is het nieuws zonder persoonlijke assistent? Nou…in iedere geval geen Nieuwsflits! Daarom kiest Kiki elke dag een Assistent v/d Dag. Deze mag doen wat een assistent het beste doet…en ook nog samen met Kiki. Helpen kan namelijk alleen met elkaar!

POWERJUMPER

Wat is dat?

Elke dag, na school, kan de hele klas een knettertegekke Powejumper game spelen. Springend postzegels pakken in de lucht. Die worden dan verkocht aan de deur, bij een tent, aan een Unicorn of een blauwe Yeti. Echt iedereen wil deze postzegels hebben! Met de gezamelijke groeps hi-score van de game verdient de klas megaveel medailles.

Is dat springen niet gevaarlijk ofzo?

Als je uit de lucht valt moet je weer overnieuw beginnen, dat wel. En er zijn ook nog vijanden die je postzegels afpakken. Van die vervelende figuren die altijd alles gratis willen: honden, draken, skeletten, oma’s…je kent ze wel ;-). Om niet alles kwijt te raken moet je ze ‘verslaan’ of ontwijken.

Hoe dan?

Een hond versla je met een worst en een draak met een speen. Dat weet iedereen! Daar moet je alleen wél Power-ups voor hebben. Dát weet níet iedereen. Deze verdien je door spullen te verkopen uit de online KPZ winkel. In het echte leven dus, met je QR code.

 

 

 

Zo dus

Met ‘Nieuwsflits’ combineren we nuttig met leuk, belangrijk met spannend en samen-helpen met samen-spelen. Zo kunnen de 140.000 enthousiaste kinderen nog meer geld inzamelen. Daarmee kan Stichting Kinderposzegels de vastgelopen kinderen op school een heleboel extra ondersteuning geven. Daar doe we het voor!

Colofon

In opdracht van Stichting Kinderpostzegels 

De fantastische filmpjes in de Nieuwsflits werden gemaakt door Crazychicken film

De muziek en de gruwelijk grappige geluiden werd gemaakt door Woth Muziek en Geluid