- Koek en Ei app

Koek en Ei app

Help mee in de zoekverhalen app voor de bekende EO-kinderserie Koek en Ei.

In de app ga je op pad met boswachter Otto en dierenverzorgster Anna. Ze nemen je allebei op hun eigen manier mee door de Koek en Ei wereld. In zoekverhaaltjes help je Otto en Anna om problemen op te lossen en ontmoet je allerlei bijzondere dieren, waarover je van alles komt te weten.

Zoekplaat Koek en Ei

Vertel me meer

Op het titelscherm van de app kun je filmpjes bekijken van Otto en Anna of naar het zoekverhalen spel gaan. In het zoekspel kom je Otto en Anna tegen die jou vragen hen te helpen met een probleem. De ringstaart maki’s zijn ziek of de grappigste schoonmaker moet gevonden worden…je kent het wel, dagelijkse problemen in het leven van een boswachter of dierenverzorgster. Terwijl je ze helpt kom je van alles te weten over het onderwerp waar ze mee bezig zijn.

Vijf stapjes

Ieder zoekverhaal is verdeeld in 5 verschillende opdrachtjes, wanneer je ze deze hebt doorlopen en het probleem is opgelost, krijg je een lekkere eierkoek en een weetje als beloning.

Otto zoekt de eendjes in de Koek en Ei appCapibara verhaal met Anna in de Koek en Ei app

Weetjes

De weetjes zijn kleine, vaak grappige verhaaltjes een dier uit het zoekverhaal, bijvoorbeeld:

Een babyegeltje wordt geboren zonder stekels. Gelukkig maar, anders prikt hij zijn lieve moedertje lek als hij in haar buik zit! Auw!

De weetjes worden voorgelezen door Otto of Anna en zijn voorzien van een passende illustratie. Bij ieder verhaal zijn er drie weetjes te verdienen, als je alle dertig weetjes bij de tien verhalen weet te verzamelen krijg je een…

Jouw rugzak met weetjes in de Koek en Ei app

Diploma

Als je alle weetjes weet te verzamelen, weet je niet alleen een hele hoop weetjes…maar weet je ook nog eens een vet Koek en Ei diploma te bemachtigen!

Onze aanpak

Om de app zo dicht mogelijk bij het televisieprogramma te laten aansluiten, help je Otto en Anna ook met onderwerpen uit hun eigen serie. Bij Anna gaat het, net als op televisie, meer over verzorgen- en bij Otto over het ontdekken van natuur en dier. De illustraties van de weetjes zijn gemaakt door Arjen Niezen, afkomstig uit de animaties van het televisie programma.

Moderne technologie

De app is ontwikkeld met behulp van HTML 5 technologie en hierdoor werkt deze zowel op Apple iPad als Google Android tablets. Door gebruik te maken van deze technologie hebben we kunnen voorkomen dat de app voor ieder platform apart ontwikkeld moest worden en werkt deze zelfs in iedere moderne browser!

Zelf spelen?

De app is ontworpen voor op tablets en is gratis te downloaden voor Android en iPad:

Android: https://play.google.com/store/apps/air.nl.eo.koekeiipad

iPad: https://itunes.apple.com/nl/app/koek-en-ei/

Komt er nog meer?

Momenteel zijn we bezig met wat extra toepassingen en een nieuw item die de app nog leuker maken en je nog vaker laten terugkomen. Houd ons in de gaten op Facebook of Twitter voor updates.