ProDemos minigames

ProDemos doceert kinderen en jeugd over onze democratie en zet aan tot nadenken. Ze legt uit wat de spelregels zijn en laat zien wat je zelf kunt doen om invloed uit te oefenen.

Educatieve minigames

Kloek ontwikkelde samen met ProDemos een aantal educatieve spelletjes:
Wat gebeurt er in een rechtzaal? Wie zit waar in de Tweede Kamer? Welke lijsttrekker hoort bij welke partij en wat is zijn speerpunt? Dat vragen we de leerlingen. Wie in een keer het goede antwoord geeft, krijgt een goud muntje, twee keer goed is zilver en drie keer goed is brons. Het doel: ga voor alleen maar gouden munten! (en leer ervan).

 

Wat vind jij?

In een workshop (bij ProDemos in DenHaag) worden leerlingen uitgedaagd door echte gemeenteraadsleden om hun mening te geven over hedendaagse gemeentezaken. De raadsleden leggen in een 1 minuut filmpje hun belangrijkste speerpunt uit en vragen de klas: “Wat vind jij?” 
Kloek heeft gekozen voor een “instagram-achtige” vormgeving, om aan te sluiten bij de belevingswereld van de jongeren.

Van rechtzaak tot uitspraak

Hoe gaat het in zijn werk als je moet voorkomen. Welke stappen zitten er tussen de rechtzaak en de uiteindelijke veroordeling. De leerlingen hebben stap voor stap uit een keuze: A, B of C. Hoe beter je kennis, des te gouder je verdiende munten!

Wie zit waar?

Wie zit waar in de raadszaal en in de Tweede Kamer? Sleep het muntje naar de goede plek.