- Sesamstraat website

Sesamstraat website

Online HTML5 speelomgeving bij peuterprogramma Sesamstraat

Spelen met Pino

Om de Sesamstraatbeleving ook online door te laten lopen, wilde Sesamstraat een nieuwe site. Belangrijk was dat kinderen online hetzelfde Sesamstraat gevoel houden als op tv. Het leek ons daardoor het meest logisch om de straat zo goed mogelijk na te bouwen, met de huisjes van Pino, Tommie, Ieniminie en Purk..

Pino

Jouw eigen kamer in Sesamstraat

En om het kind onderdeel van de Sesamstraat te laten worden, krijgt ieder kind zijn eigen huisje in de straat. In dit eigen huisje kan het kind kleurplaten maken, spelletjes spelen, muziek luisteren, maar hij kan er ook een tekening maken en deze naar een van de karakters sturen. Wanneer het kind deze tekening bv. naar Pino heeft gestuurd, en later in zijn huisje op visite gaat, hangt zijn tekening in het huisje van Pino. En Pino roept : “Dank je wel voor je tekening!”

Eigen huisje

Ieniminie komt even bij je op bezoek

vormgeving en techniek

Het was een hele puzzel om alle onderdelen op een logische manier in de site te verwerken. Behalve dat de site op zo veel verschillende platforms moest kunnen draaien (wat beperkingen meebracht) was er nog een boel content vanuit Sesamstraat om te hergebruiken.

Om tot de huidige vormgeving te komen, zijn we een dag op de set foto’s gaan maken van het decor.

Elmo's Quiz

Aanbeveling

En dit zei Pauline Rambonnet, één van de verantwoordelijken bij Sesamstraat: “StudioKloek was de winnaar van de pitch voor de nieuwe HTML5 Sesamstraat website. In een relatief korte tijd hebben zij een prachtige website neergezet. Vormgeving speels, aantrekkelijk en mooi. Besturing makkelijk en duidelijk. StudioKloek weet goed wat kinderen leuk vinden en op wat voor manier ze de content willen gebruiken. En ook belangrijk, het zijn erg fijne en gezellige mensen om mee samen te werken.”