Titelscherm - (te) gekke dierentuin

(te) gekke dierentuin

Een iPad app waar kinderen hun eigen dierentuin kunnen vullen met (te) gekke dieren. Als aanvulling op het prentenboek ‘Hallo’ van uitgeverij Querido.

Voor de kinderboekenweek 2012 wilde uitgeverij Querido een iPad versie van het prentenboek ‘Hallo’ van illustrator Fleur van de Weel en auteur Edward van de Vendel. Fleur bedacht echter dat zij niet een standaard iPad variant van haar boek wilde, maar dat de app een aanvulling op het boek moest worden die de interactieve mogelijkheden van de iPad zou benutten. Dit was precies hoe wij er over dachten en we hebben het beeld uit het boek gebruikt om tot een bijpassend spelidee te komen. Op basis van de grootste plaat uit het boek, een dierentuin vol met rijk geillustreerde dieren bedachten we dat het leuk zou zijn als kinderen hun eigen fantasiedieren konden maken. En dat zij hun eigen dierentuin hiermee zouden kunnen vullen. En als kinderen ook nog zelf het geluid van de dieren zouden kunnen opnemen dan zou je een geweldig spel hebben.

Uitdagingen

Een uitdaging op interactief terrein was de wijze waarop je lichaamsdelen uit de dieren kunt ‘trekken’, terwijl de dieren ook in een lift staan die je kunt verslepen door de dieren omhoog of omlaag te slepen. Dit gecombineerd met af en toe erg kleine lichaamsdelen prikkelde ons om hierin tot het uiterste te gaan. Mocht je willen weten hoe we dit precies opgelost hebben, bekijk het resultaat door de app te kopen in de iTunes Store, 1,59 Euro. Zoek op: “te gekke dierentuin” of “querido”

0102

techniek

Een technische uitdaging was om de 3 lagen parallax achtergrond van de dierentuin vloeiend op een iPad 1 te laten scrollen. Door onze ervaring met Adobe AIR en inzicht in de grafische mogelijkheden van de iPad wisten we hier een snelheid te bereiken van 60 beelden per seconden.

Muziek

Het is altijd een mooi moment als we het geluid en de muziek van onze huiscomponist Erik Hense in ons produkt kunnen verwerken, waarop we beseffen hoe belangrijk goede audio is voor een goede spelervaring.

Ukkie Award

En zo oordeelde ook de jury van de Gouden Apenstaart 2013: ‘Een heel fantasievol spel dat de creativiteit prikkelt’, waarmee Studio Kloek de Ukkie Award 2013 in ontvangst mocht nemen.