- Verhalentafel Openluchtmuseum

Verhalentafel Openluchtmuseum

Speel een feestverhaal na en neem het resultaat mee naar huis

Voor het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem hebben we een verhalentafel gemaakt. Aan deze installatie kun je met z’n vieren een feestverhaal uit  verschillende culturen naspelen. Zo is er het verhaal achter het Hindoe-feest Holi, het Islamitische Offerfeest en het Christelijke Paasfeest.

Hoe dan?

Door de omhoogschuivende tekst op te lezen en de Playmobil poppetjes op de juiste plek te zetten (m.b.v. regie aanwijzingen op het scherm), ontstaat een magische samenwerking die voor een beleving zorgt met acteurs, voice-overs en echte stemmen.

Nagenieten

Het verhaal wordt tijdens het spelen opgenomen. Dit filmpje wordt op een beschermde plek online gezet. Zo kun je met jouw persoonlijke code het verhaal nog eens thuis bekijken en nagenieten van de mooie en komische momenten die zijn ontstaan.

Digitaal & analoog

Niets is zo leuk in een spel, als de onvoorspelbare factor van de menselijke interactie. Daarom zijn we ook zo blij dat er veel plaats was voor een analoog gedeelte bij dit project. Los van dat je met Playmobil poppetjes het verhaal naspeelt, zijn er tijdens het spelen, door het hele verhaal heen, mogelijkheden voor eigen interpretatie. Vooral bij een tafel met 4 jongere spelers (zonder ouders), merk je dat er veel vrijheid wordt genomen om gekkigheid en humor aan het verhaal toe te voegen. Dan krijgt elk karakter opeens een eigen stemmetje en gaan de engelen als vanzelf vliegen…en Ibrahim soms ook.

Feestverhaal Offerfeest

Testen, testen, testen

Met een goed idee van interactie ontwerp, user experience en een dosis ervaring kom je een heel eind bij het kloppend maken van een spel. Maar toch kom je altijd door te testen meer tegen waardoor het beter, leuker of duidelijker kan. Daarom testen we ook altijd zo veel mogelijk. In eerste instantie met een paper prototype (links) en later met de beta versie (rechts)… of zelfs nog de definitieve versie.

paperprototype verhalentafel openluchtmuseumUsertest in het openluchtmuseum

Waar?

De verhalentafel is onderdeel van Feest! Weet wat je viert en is te spelen op het Kindererf in het Openluchtmuseum. In de boerderij uit 1599 kan je door middel van verschillende installaties en activiteiten ontdekken welke feesten er in Nederland worden gevierd. Dat zijn er heel wat! Feest! is toegankelijk voor alle museumbezoekers en onderdeel van een schoolproject voor groep 4 t/m 8.

Prijzen en nominaties

CinekidAward 2016 speciale nominatie Beste Nieuwe Media Productie