- Vol Verwachting

Vol Verwachting

Interactief lesmateriaal bij de schoolvoorstelling Vol Verwachting

Voorafgaand aan een concert van Het Paard Dat Vliegt in samenwerking met het orkest van Philharmonie Zuid Nederland, worden kinderen uit de groepen 5 en 6 voorbereid op hun gang naar het concert. Ze leren over instrumenten en muziek, maar ook hoe je je moet gedragen tijdens het concert.

Voorstelling

Vol Verwachting is een jeugdvoorstelling, gespeeld door 3 acteurs en gaat over het jongetje Drik. Drik is een onopvallend jongetje dat zich afvraagt of hij wel bestaat. Hij gaat op zoek naar Het Grote Boek van Sinterklaas om te zien of hij daar wel in staat, want als je daar instaat, besta je zeker! Een reeks spannende avonturen begint. Maken die van de schuchtere Dirk een stoere durfal? In deze voorstelling helpen de musici en dirigent Drik een handje met meeslepende muziek. Moesorgski’s  Nacht op de kale berg klinkt als het spannend wordt, fragmenten uit Tsjaikovski’s Notenkraker als het stoer, lachwekkend of zielig wordt.

vol verwachting oef 2b

Lesmateriaal

In verschillende lesactiviteiten komen kinderen in contact met de belangrijkste instrumenten uit het orkest. Op een speelse manier worden ze bewust van de verschillende instrumentgroepen en hoe deze klinken. Ook de relatie tussen beeld en muziek wordt geoefend. Kinderen gaan vormen tekenen en kleuren op de muziek Romeo en Julia van Prokofjev.