header - Wie is Kloek

Dit zijn de Kloekers

Studio Kloek bestaat uit een ervaren team van professionals die gezamenlijk al meer dan vijftig jaar hun sporen verdiend hebben in de wereld van illustratieve en interactieve media. Daarnaast heeft Studio Kloek een groot netwerk aan professionals, waar zij graag mee samenwerken.

Willem Lagerwaard

Willem Lagerwaard

Illustrator & animator

Willem is Cum Laude aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam afgestudeerd in illustratie en animatie. Hij is gek op verhalen en spelletjes (digitaal & analoog) en dat is in zijn werk en bijdrage aan de concepten ook gelijk te merken. Met het integreren van zijn humoristische, verhalende beeld en storytelling in de concepten brengt hij onze producten naar de belevingswereld van kinderen.

Martijn Swart

Martijn Swart

Creatief ontwikkelaar
& technisch strateeg

Sinds zijn moeder een afgedankte Commodore 64 voor hem kocht op 11 jarige leeftijd is Martijn bezig met het bouwen en ontwerpen van eigen digitale uitingen. Eerst lokaal op floppy’s en vanaf eind jaren 90 voor iedereen beschikbaar via het internet. Martijn is in zijn element als hij fysieke, tastbare interactie creëert voor musea en theater door middel van touchscreens of sensoren in installaties. Door zijn kennis en nieuwsgierigheid wordt hij niet geremd door nieuwe technologieën en is hij telkens op zoek naar de beste en meest betrouwbare oplossing voor een project. Een computer-nerd die goed kan communiceren met gevoel voor beleving en inhoud.

Barbara Mulderink

Barbara Mulderink

Illustrator & grafisch vormgever

Barbara tekent al zolang ze een potlood kan vasthouden. Ze is opgeleid aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam richting illustratie en grafische vormgeving. Daarna heeft zij zich toegelegd op interactieve media en heeft ze zich verdiept in animatie. Ze kan goed serieuzere onderwerpen op een lichte manier begrijpelijk maken voor kinderen, want zoals ze zelf zegt: "Zo had ik vroeger ook wel willen leren”. Haar stijl is speels, humoristisch en krachtig, net zoals zij zelf.

Sander Hassing

Sander Hassing

Creatief ontwikkelaar
& interactie ontwerper

Sander Hassing studeerde in 1997 Cum Laude af aan de opleiding Interaction Design van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Al vanaf deze beginjaren van interactieve media legt Sander zich toe op speelse interactie en creëert hij een analoog gevoel binnen een digitale wereld. Met interaction design als basis, combineert hij beweging, ritme en timing om de interactieve ervaring tot een hoger plan te trekken. Bij Sander wordt zelfs een simpel klikmoment al een beleving.